team_akzonobel

Team AkzoNobel

Team AkzoNobel is na Team Brunel weer een schip in de Volvo Ocean Race met een Nederlandse schipper Simeon Tienpont. Hiermee onderstreept Nederland weer eens te meer dat het als zeilnatie tot de top behoort. Niet alleen wat betreft talent maar ook met grote sponsors als ABN AMRO, Delta Lloyd en Brunel en nu dus ook met AkzoNobel. Deze multinational met een jaaromzet in 2015 van bijna 15 miljard en actief in meer dan 80 landen.

Een grote partij, die zich voorheen niet groots in de sportsector manifesteerde, maar nu bij monde van Conrad Keijzer, lid van de Raad van Bestuur als volgt uitspreekt “Samenwerken met Simeon is een winnende combinatie”

Een investering van 10 tot 15 miljoen is minimaal gemoeid bij een inschrijving  van de race 2017 en 2018 en wordt voor AkzoNobel een uitdagend platform om de boot technisch te voorzien van verven, lakken en coatings om het schip een competitief  voordeel te kunnen geven. De divisie Performance Coatings maakt onder meer al beschermende verven en lakken voor de maritieme wereld.  In 2002 maakte het toenmalige winnende schip al gebruik van de beschermende coatings van dochter International.

Door de toepassing van vederlichte coatings, wordt de wrijving van het zeewater langs de romp tot een minimum beperkt. Deze hightech technologieën zullen op termijn ook terugkomen in de producten voor de pleziervaart.

Het is de eerste keer dat het concern zich onder eigen naam in een toonaangevend sportevenement mengt. Verfdochter Sikkens is al jaren één van de technologiesponsors van het raceteam McLaren.

Elf keer eerder deden Nederlandse teams mee aan de Ocean Race. Drie keer kwam het tot winst, waarmee Nederland voor Nieuw-Zeeland de winnaarslijst aanvoert.

Met als thuishaven Breskens, is de Sanya Lan (vo70) op dit moment het snelste Volvo Ocean Race schip wat in de Nederlands kustwateren beschikbaar is voor zakelijke charters of voor particuliere opstap trainingen. Daarbij is het ook mogelijk om met team Bouscholte op een vo60 een 1 daagse masterclass te volgen.